Ugrás a tartalomra

Mezőhegyesen tartottunk Agrár-EDIH hozammérés bemutatót

csurjazs küldte be időpontban
Agrár-EDIH hozammérés bemutatót tartottunk 2024. június 20-án Mezőhegyesen, a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Tehenészeti telepének előadótermében, a Komlósi úton.
 

Elsőként a házigazda nevében Asztalos Gábor köszöntötte a résztvevőket, aztán Hermann Tamás, az AEDIH projektvezetője mutatta be a digitalizációs szintlépését támogató AEDIH-megoldásokat, majd Kupásné Szalóki Annamária, az Envirosense Kft. szakembere ismertette a távérzékelés szerepét a hozammérésben.
A második előadást Harangozó László tartotta a Climate FieldView szoftver működtetéséről.
Harmadikként a John Deere hozamtérképezési technológiák és a kalibráció működéséről, valamint a beállításokról is beszélt Wagner Arnold, a KITE Zrt. déli régióért felelős precíziós gépüzemeltetési vezető szaktanácsadója.
 

A nap szakmai csúcspontja az ebéd előtt jött el, ekkor egyszerre és élőben működött a Climate FieldView program és a MyJohnDeere szoftver aratás közben egy kombájnban. Ezt egy drónról készített kamerafelvételeken követhették a résztvevők. Az adatok alakulása látványosan mutatta a betakarítás közben történteket.

Ezután a "Hozamadatok feldolgozása, letöltés – adattisztítás - termőzóna lehatárolás" címmel Menyhárt László, a MATE szakembere tartott előadást, majd zárásként Bónus Krisztián, a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. precíziós gazdálkodási csoportvezetője prezentált "Üzemi hozamtérképek elemzése" címmel.