Ugrás a tartalomra

Képzések

Jelentkezés a képzésekre a meghirdetett programok oldalán található linken.  

A személyes érettség vizsgálat, valamin az üzem digitális roadmap-ja alapján az Agrár-EDIH tanácsadóval közösen állítják össze az ügyfelek a képzési tervet. A képzéseken az adott üzem minden munkatársa részt vehet. A cél a termelők képességének fejlesztése képzések és tréningek segítségével. 
A képzések tematikája az Agrár-EDIH projekt ügyfeleinek digitális érettsége alapján kerülnek összeállításra.

Az AEDIH projekt 3. munkacsomagja a képzéseket és kompetencia fejlesztést tartalmazza. A digitális érettség vizsgálat, valamint a digitális fejlesztési terv alapján a AEDIH elsődleges célcsoportja képzéseken vehet részt, amelyek a tervezett technológiák, illetve a meglévő digitális megoldások használatát teszik hatékonyabbá.

gyakorlati képzés
A másodlagos célcsoportok közül a szaktanácsadók számára nyújt lehetőséget az AEDIH az elkészült és kipróbált digitális agrár szaktanácsadási módszertanok elsajátítására, valamint az innovációs cégek számára biztosít műhelymunkák keretében képzéseket az ügyfél igények jobb megértése, valamint az AEDIH tapasztalatok átadása céljából.


A gazdálkodóknak nyújtott oktatási program több szinten valósul meg: alap, közepes és magas érettségi szinten. 

A résztvevők előzetes tesztet töltenek ki és ez alapján ajánlunk fel nekik – a digitális érettségüknek megfelelő – kurzusokat.
 

térinformatikai alap képzés

A kihívásokra válaszol a digitális szintlépés

Az előzetes felmérések azt mutatják, hogy nagyon hiányosak a magyar gazdálkodók jelentős részének digitális ismeretei, kezdve az alapfokú informatikai ismeretek és a digitális technológia alapjainak elsajátításával. Ezt követheti a precíziós mezőgazdasági digitális ismereteket átadó alapfokú képzések (technológia és gazdaság). 

A közepes és magas szinten lévő gazdálkodóknak már komplex digitalizációs ismereteket nyújtunk, úgymint az adatfeldolgozást (közepes érettség), illetve az agrár környezetet, ökoszisztémát (magas szint) tárgyaló területek. Ez a különbség megjelenik a kurzusok időtartamában (2, 3 vagy 4 nap) is. A szaktanácsadóknak nyújtott digitalizációs képzés egységes, mind tudásátadást és -transzfert, mind pedig digitalizációs módszereket, eszközöket bemutatja.

 

 

Aktuális képzések