Ugrás a tartalomra

A projekt célja és célcsoportja

Az EDIH erőforrásaira és kompetenciáira építve a projekt célja, hogy javítsa a mezőgazdasági kis- és középvállalkozások digitális írástudásának szintjét. Az EDIH szolgáltatásai révén növeli a mezőgazdasági termelők digitális képességeit és a digitális technológiák iránti bizalmukat. A projekt szolgáltatásokat nyújt a potenciális technológiák előzetes teszteléséhez, gazdaságszintű tervet dolgoz ki a digitális technológiák fejlesztésére és bevezetésére, kiszámítja azok megtérülését, valamint hagyományos képzést és kapacitásépítést biztosít demonstrációs gazdaságok környezetében. 

SZE

Az AEDIH módszertana és működési tapasztalatai alapján a projekt egy olyan e-tanácsadói hálózatot fog működtetni, amely a mezőgazdasági vállalkozásoknak segítséget nyújt a digitális fejlesztési terveik végrehajtásában, hogy igényeik szerint javítsák a termelést.


A projekt elsődleges célcsoportja azok a mezőgazdasági vállalkozások, amelyek motiváltak a digitális megoldások bevezetésére, de nem rendelkeznek a készségekkel, ismeretekkel és önbizalommal a digitális rendszer mezőgazdasági szintű bevezetéséhez.


A projekt másodlagos célcsoportjai:
Mezőgazdasági tanácsadók, a digitális megoldások bevezetését és használatát támogató szaktanácsadók.
A mezőgazdaság számára digitális megoldásokat fejlesztő vállalkozások, K+F szervezetek és közigazgatási szervek.