Ugrás a tartalomra

AEDIH Gyakorlati Közösség

Az AEDIH tevékenységeiben való regionális szerepvállalás és részvétel, valamint a projektek eredményeinek terjesztése érdekében egy Gyakorlati Közösség, ún.: Community of Practice – CoP, kerül létrehozásra. A Gyakorlati Közösség a tanulás és cselekvés platformjaként működik lehetővé téve a tudás megosztását és elősegítve az érdekelt felek közötti együttműködést a digitális mezőgazdasági eszközök használatának területén. A CoP-ban érdekelt felek a következőkből profitálhatnak:

  • a mezőgazdasági kis- és középvállalkozások számára szolgáltatáscsomagok nyújtása, a potenciális mezőgazdasági technológiák tesztelésére a beruházások megvalósulását megelőzően;

  • gazdaságszintű beruházási terv a digitális technológiai eszközök fejlesztésére és a beruházások megtérülésének kiszámítására;

  • ambiciózus gyakorlati központú képzési programok a gazdálkodók készségeinek fejlesztésére és a digitális mezőgazdasági eszközök és programok használatára vonatkozó ismeretek bővítésére;

  • interaktív ökoszisztéma és hálózat az agrárpiaci szereplők közötti együttműködés és tudásmegosztás erősítésére a digitális megoldások alkalmazása terén.

A GYAKORLATI KÖZÖSSÉG (Community of Practice – CoP) olyan emberekből, vállalkozásokból és különböző szervezetekből álló közösség, akiknek közös érdeklődési köre van és a bevonásuk révén biztosítható a projektben résztvevő eredmények katalizációja. Hozzájárul a magyarországi és környező országok érintettjeinek folyamatos kapcsolattartásához a digitális tapasztalatok AEDIH-be történő becsatornázása érdekében. Jól meghatározott feladatokkal célokkal és kötelezettségekkel fog működni a digitális technológiák mezőgazdasági célú felhasználásának fellendítése érdekében.

MIÉRT ÉRDEMES CSATLAKOZNI A GYAKORLATI KÖZÖSSÉGHEZ?

  1. A Gyakorlati Közösség szereplőinek lehetőségük van arra, hogy a gazdálkodókkal együtt és általuk tanuljanak a mezőgazdasági digitalizációról, és ezáltal hozzájáruljanak a projekteredmények fejlesztéséhez és finomhangolásához. 

  2. A Gyakorlati Közösség várhatóan tanulási és cselekvési rendszerként/központként fog működni, ezáltal terjeszti a mezőgazdasággal kapcsolatos digitális ismereteket, és elősegíti annak cseréjét az agrárpiaci szereplők között.

Csatlakozzon Magyarország egyik legváltozatosabb és leginnovatívabb mezőgazdasági digitalizációval foglalkozó gazdálkodói hálózatához. Iratkozzon fel, és tartson kapcsolatot a gyakorlati közösség tagjaival!

SZÁNDÉKNYILATKOZAT

KÉRJÜK, KÜLDJE VISSZA A MEGFELELŐEN KITÖLT DOKUMENTUMOT AZ ALÁBBI E-MAIL CÍMRE: KULMANY.ISTVAN@SZE.HU 

TOVÁBBI INFORMÁCIÓKÉRT KÖVESS MINKET: