Ugrás a tartalomra

Táblalehatárolás, menedzsmentzóna, traktor és vetőgép: Agrár-EDIH képzés volt Óváron

csurjazs küldte be időpontban
Megtartottuk sorozatban a negyedik szakmai programot is az óvári Agrár-EDIH képzési napjainkon. Február 16-án, pénteken Dr. Kukorelli Gábor egyetemi adjunktus beszélt az AgLeader rendszerben az SMS program működéséről, amelyben az alapvető térinformatikai műveleteket ismertette. Táblalehatárolás, menedzsmentzóna kialakítás, differenciált kijuttatás és vetés, valamint a szoftver ismerete is téma volt.
Dr. Kukorelli Gábor részletesen bemutatta a térképezés hasznosságát és az adott körülményekre szabott technológia lehetőségeit. Az adatbeolvasás módszereit és egy adott régió átlaghozamának számítását a tangazdaság tábláján néztük meg.
 
Délután Stencinger Dávid, a Smart Farm kutatómérnöke mutatta be egy erőgépben és egy vetőgéppel a technológia gyakorlati működését a traktor monitorjain. A szép napsütésben zajló programon részt vettek az Uni-Agro-Food Kft. szakemberei is, akik a gépeket a gyakorlatban üzemeltetik.
 
Szép és hosszú négy Agrár-EDIH-nap volt Óváron és Szákszenden, örülünk, hogy együtt voltunk a digitalizációs szintlépés támogatásában.

A további médiatartalmakat az esemény FB-aloldalán tettünk közzé, érdemes megnézni ezeket itt:
Digitális készségek fejlesztése a precíziós növénytermesztésben

 
Az AEDIH képzéssorozat tovább folytatódik, itt lehet jelentkezni az eseményekre:
 
Szeretettel várjuk és hívjuk továbbá az Agrár-EDIH programba a digitalizáció iránt érdeklődő, tanulni és fejlődni vágyó gazdákat.
 
A jelentkezéshez a személyes és a céges digitális képességekre vonatkozó kérdőívünket (Agrár DMA) itt lehet kitölteni:
 
Találkozzunk és tanuljunk együtt!