Ugrás a tartalomra

térinformatika

Terepi bemutató volt Tokodon a precíziós permetezésről

csurjazs küldte be időpontban
 
Tokodon, a Farkas-transz telephelyén tartottuk a "Precíziós permetezés a gyakorlatban - Agrár-EDIH terepi bemutató" című programot.
 
Szám Donát és Szenek Zoltán precíziós mezőgazdasági szaktanácsadók először ismertették, hogyan készül egy változó dózisú kijuttatási térkép. Ezt a házigazda Fakó Farm szakembereivel közösen feltöltötték a Fendt monitorra, amit a kijuttatás követett.

Szécsényben folytatódott az Agrár-EDIH képzés

csurjazs küldte be időpontban

Szécsényben, Nógrád vármegyében folytatódott az Agrár-EDIH képzéssorozat. A Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum Lipthay Béla Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium látta vendégül az előadó szakembereket és a gazdálkodókat az intézmény egyik földszinti termében. Filkor Lajos igazgató köszöntötte a helyi és környékbeli gazdákat, akik közül többen is az intézményben végezték a tanulmányaikat. A programon részt vett Dr.

Táblalehatárolás, menedzsmentzóna, traktor és vetőgép: Agrár-EDIH képzés volt Óváron

csurjazs küldte be időpontban
Megtartottuk sorozatban a negyedik szakmai programot is az óvári Agrár-EDIH képzési napjainkon. Február 16-án, pénteken Dr. Kukorelli Gábor egyetemi adjunktus beszélt az AgLeader rendszerben az SMS program működéséről, amelyben az alapvető térinformatikai műveleteket ismertette. Táblalehatárolás, menedzsmentzóna kialakítás, differenciált kijuttatás és vetés, valamint a szoftver ismerete is téma volt.
Dr. Kukorelli Gábor részletesen bemutatta a térképezés hasznosságát és az adott körülményekre szabott technológia lehetőségeit.

QGIS: Vértesszőlősön tanultuk a térinformatika mezőgazdasági alkalmazását

csurjazs küldte be időpontban

Alapfokú oktatást tartottunk Vértesszőlősön a térinformatika mezőgazdasági alkalmazásáról az ingyenesen hozzáférhető QGIS szoftver használatával.

Az alapoktól indultunk, a cél az volt, hogy az oktatás végére a résztvevők képesek legyenek térképfájlok megnyitására, szerkesztésére, táblahatár rajzolására és egyéb, szükséges alapműveletek elvégzésére.

Az oktatáson kívül arról is szó volt, hogyan aknázható ki a már meglévő gépparkok precíziós technológiai képességei.

Feliratkozás a következőre: térinformatika