Ugrás a tartalomra

Agrár-EDIH Drón nap volt Mezőhegyesen

csurjazs küldte be időpontban
Drónos témákkal teli délelőtt Mezőhegyesen: a dróntechnológia gyakorlatát és lehetőségeit ismertette Bónus Krisztián és Pozsonyi István, a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság két szakembere. Az alkalmazott szoftverekről, az algoritmusokról a repülési útvonal tervezésén át a pontos adatfeldolgozásig rengeteg hasznos információt osztottak meg a résztvevőkkel. Közel 50 regisztrált szakember előtt kezdődött a program az első emeleti előadóteremben.
 
Az esemény részletes, interaktív tartalmakkal bővített közösségi média aloldalát itt találod meg:
 
Részletesen beszéltek az adatgyűjtésről, a megvalósítás szervezéséről, a nyílt forráskódú programokról, a drónflottáról, valamint a műveletek végrehajtásáról is.
 
Napfényes délután néztük meg részletesen a dróntechnológia gyakorlatát és lehetőségeit. A bemutatón három drón is repült, a kijuttatási terv foltkezeléses végrehajtását követtük szemmel. A vízzel töltött tartályból az előzetesen a repülési tervben megadott táblarészekre juttatott ki anyagot a drón fúvókasora. A monitoring drón repülésénél pedig a felmérést meghatározó technológiát is megfigyelhettük.
 
 
Pozsonyi István, a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság szakembere ismertette a begyűjtött adatok feldolgozásának, tisztításának és értelmezésének gyakorlatát. A döntéstámogatáshoz az összefüggések elemzése és jó következtetés szükséges. Rengeteg hasznos információt osztott meg a résztvevőkkel az adatfeldolgozásról, a korábbi kísérleteik eredményeiről és a táblák drónos lerepülésének gyakorlatáról.
A megvalósítás szervezése kulcskérdés, hogy hatékony legyen a munkavégzés. Rengeteget lehet spórolni az okszerű időbeosztással. A műveletek végrehajtása után pedig az adatellenőrzés és a megfelelő feldolgozás következik, melyeket elemezve jutunk el az adatok és a növénytermesztő tudás alapján helyesnek vélt megoldáshoz.
 
Köszönjük a résztvevőknek, jó volt együtt szakmázni! 
 
az Agrár-EDIH csapat