Ugrás a tartalomra

Terepi bemutató volt Tokodon a precíziós permetezésről

csurjazs küldte be időpontban
 
Tokodon, a Farkas-transz telephelyén tartottuk a "Precíziós permetezés a gyakorlatban - Agrár-EDIH terepi bemutató" című programot.
 
Szám Donát és Szenek Zoltán precíziós mezőgazdasági szaktanácsadók először ismertették, hogyan készül egy változó dózisú kijuttatási térkép. Ezt a házigazda Fakó Farm szakembereivel közösen feltöltötték a Fendt monitorra, amit a kijuttatás követett. Az AEDIH szakmai program résztvevőinek lehetősége volt a traktor és a monitor, valamint a QGIS és az ARC GIS szoftverek működésének megismerésére is. 
 
A kijuttatási gyakorlat helyszíne egy változatos domborzati adottságokkal rendelkező terület volt, ami több különleges kihívást is tartogatott a szoftver és a permetezőgép számára. A szervezők szándékosan egy hibát is elhelyeztek a programban, hogy bemutassák annak észlelését és javítási lehetőségét.
 
A telephelyre visszatérve a kijuttatás részletes elemzése következett, ezt a térképek és az adatok használatával ismerhették meg a gazdálkodók 2024. április 5-én, pénteken.
 
További képeket, videókat és szakmai tartalmakat az esemény aloldalán, itt Precíziós permetezés a gyakorlatban - Agrár-EDIH terepi bemutató lehet megtalálni.